Viisi syytä Instata!

Vuoden 2015 päätteeksi löytyi taas työkalu, joka kokoaa vuoden Instagram-kohokohdat lyhyeksi videoksi. Siinä näkee suosituimmat kuvat ja tykkääjämäärät. Katso video alta.

 

Ei ole kovinkaan yllättävää, että meriaihetta on paljon mukana. Vain suosituin kuva, revontulikuva 154 tykkäyksellä, poikkeaa kaavasta. MTV3 muuten jakoi sen, ja sitä kautta tykkääjiä on jo satoja. Reilun 1,5 vuoden mukanaolon aikana olen ladannut kuvia lähes 800. Seuraajamäärä on reilut 500, mikä on Instassa aika vähän. Mutta mikä Instassa kiehtoo?

  1. Palvelussa on samanmielisiä. Kukaan ei pahastu, jos julkaisee liikaa kuvia, vaan se kuuluu asiaan. Toisaalta aiemmin kokeilemani “kuva päivässä vuoden ajan” -tyyppiset kuviot ovat turhan armottomia.
  2. Instailu on todella hyvää kuvaustreeniä. Etsinkin liikkeellä ollessani jatkuvasti mielenkiintoisia kohteita. Kun sellainen löytyy, voi harjoitella sommittelua ja varsinkin aiemmat neliömalliset kuvat pistivät ajattelemaan neliöinä!
  3. Kun palvelussa roikkuu tarpeeksi kauan, alkaa löytyä kuvaajia, joiden jälki miellyttää ja voiden kanssa voi verkostoitua. Heiltä voi ottaa opiksi ja heidän muihin palveluihin (itselläni FB-sivu ja Flickr) voi löytyä linkit.
  4. Instassa on muutakin kuin selfieitä! Sieltä voi löytää ihan minkä teeman tahansa koiranpennuista K-18 -materiaaliin. Itse olen pääsääntöisesti maisemakuvaaja, ja seuraan maisemakuvaajia.
  5. Hyvällä tuurilla kuvasi voi päätyä vaikkapa uutislähetykseen. Kuvani ovat päätyneet MTV3:n lähetyksiin jo kolmasti. Korvausta siitä ei kuitenkaan saa.

Onhan noita ihmetyksen aiheitakin, kuten ankkahuuliselfiet. Yksi outous liittyy kuvien regrammaukseen ja siitä ylistämiseen. Kuvat voi varustaa vaikkapa häsärillä #kaunisaurinko, jolloin häsärin “omistaja” saattaa regrammata kuvasi omalla tilillään. Sitten onnitellaan ja ollaan liitoitellun iloisia ja otettuja tästä kunniasta. Jopa kuvan jakanut henkilö voi onnitella jakamisesta. Aikani kokeilin saada kuvani jakoon tätä kautta, mutta ainoastaan #mtvsaa tosiaan on onnistunut. Huono puoli näissä ehdokaskuvissa on usein se, että häsärit eivät ole kuvaa kuvaavia, ja esim. kuvauspaikka voi jäädä epäselväksi.

Mainittakoon vielä, että otan kuvani pääsääntöisesti kännykällä, mikä on palvelun alkuperäinen ideakin. Nykyisin kuitenkin moni julkaisee järkkärillä otettuja kuvia. Kieltämättä kännykän rajoitukset syväterävyyden ja valotuksen hallinnassa usein saavat kaipaamaan järkkäriä käteen.  

Vastaa