Tulossa: Reissuvideosarja kesän mp-reissusta

Somemopo16

Tein alkukesästä 2016 moottoripyöräreissun Ruotsiin ja Norjaan, ja videosarja matkasta alkaa valmistua. Omistan blogitilani lähiaikoina reissuaiheelle. Ennen reissua kirjoitin suunnitelmistani kuvata ja somettaa aktiivisesti, ja materiaalia kertyikin kiitettävästi. Materiaali on nyt käyty läpi ja tuntien editoinnin jälkeen paketti alkaa olla kasassa.  Pian reissun jälkeen tein koostevideon viikon tapahtumista, mutta hieman tarkemmasta matkakertomuksesta kiinnostuneille on siis tulossa video kultakin matkapäivältä.

Editoiminen on vaatinut melko paljon työtä, mutta eiköhän lopputuloksestakin tule samalla mielenkiintoisempi. Olen katsonut lukuisia Youtube-reissuvideoita, ja suurin osa on valitettavasti melko laiskasti tehtyjä: videoklippejä putkeen ja kaiken tapetointi musiikilla. Suurin osa videoista on matkavideoiksi myös melko lyhyitä raapaisuja.

Itselläni selkeänä esikuvana toimii Wildbad Touringin reissuvideot, joissa tavoitteena on nimenomaan tarinankerronta. Jaksot voivat olla jopa 20-minuuttisia, mitä pidetään tubepuolella melko pitkänä aikana. Ainakin minä jäin heidän massiivisen Norja-sarjansa jälkeen koukkuun, ja odottelen monen muun tavoin uutta tuotantoa heidän USA:n kiertueeltaan.

Videoni ovat siis 95-prosenttisesti valmiita, mutta vielä pitää työstää tekstityksiä, siirtymiä ja varmistella musiikin tekijänoikeuspuolta. Harkitsen myös kokonaisuuden tekstittämistä englanniksi, mikä kylläkin veisi paljon aikaa.

Tässä vaiheessa haluan tietenkin kiittää kotirintamaa reissun mahdollistamisesta! Ensimmäinen ulkomaanreissuni oli mahtava ja opettavainen kokemus, vaikka paljon vastoinkäymisiäkin koettiin. Yksi havainto materiaalia katsoessani oli, että sooloreissu oli todella yksinäinen ja reitti kulki paikoin lähes erämaassa. Tiettyinä päivinä näin enemmän poroja kuin ihmisiä.

Sarja julkaistaan vielä marraskuun 2016 aikana (lupaus!)

Vastaa