Animaatiopaja lasten kanssa

Animaatiopaja

Osallistuin tyttäreni kanssa animaatiopaja lasten kanssa –kurssille lokakuun alussa. Kahden lauantain mittaisella kurssilla opimme tekemään pala-animaatioita MonkeyJam-ohjelmalla. Lopputuloksen näet alla.

Kurssilla lähdettiin heti liikkeelle ilman sen kummempia jaaritteluja. Pääsimme hyvin vauhtiin, olihan meillä jo kokemusta samanlaisesta stop-motion –tekniikasta aiemmalta kurssilta. Lisäksi olimme puhuneet juonesta jo matkalla kurssipaikalle.

Tekniikassa hyödynnettiin paperinpaloja, joita liikutellaan vähän kerrallaan liikkeen aikaansaamiseksi. Hyvä lopputulos vaatii malttia, koska hahmojen on liikuttava todella vähän kerrallaan. Ei ihme, että moni aiempi kurssilainen oli saanut aikaiseksi vain muutaman sekunnin kokonaisuuden.

Animaatiopaja

Palojen liikkeet kuvattiin pöydän yläpuolella sijaitsevalla kameralla ja koostettiin animaatioksi MonkeyJam-ilmaisohjelmalla. Ohjelma on varsin helppokäyttöinen ja lapsellekin sopiva, ja animaation toimimista on helppo esikatsella projektin edetessä. Työntekoa helpotti myös se, että työtila eli alue missä hahmot liikkuvat, on koko ajan ruudulla nähtävissä. Valmiiseen klippiin on myös mahdollista lisätä musiikkia ja ääntä, mutta siihen ei tällä kertaa ollut aikaa. Jos tekniikkaa haluaa hyödyntää tehokkaammin ja vaikkapa muiden projektien yhteydessä, valmista animaatiota kannattanee jatkotyöstää monipuolisemmassa videoeditorissa.

Ehdimme tehdä kaksi lyhyttä animaatiota, ja meillä kummallakin oli tosi hauskaa! On kiva tehdä jotain luovaa yhdessä, ja ideoita kyllä riitti. Kurssin järjesti Helsingin työväenopisto ja opena toimi Kristina Laine.

Vastaa