Flickr:issä tapahtuu kummia

Olen käyttänyt Flickr-palvelua pääasiallisena kuvagalleriana jo muutaman vuoden, enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Yleensä kuvia katsoo korkeintaan muutama sata henkilöä ja jokunen saattaa jopa lisätä kuvan omiin suosikkeihinsa. Yhden kuvan kohdalla luvut olivat aivan uudella tasolla.

Porkkala2

Joulukuussa 2014 lisäsin joutessani kuvan Porkkalasta, jonka olin ottanut joku päivä aiemmin. Mielestäni kuva ei ollut kovin erikoinen. Valo oli hieno, mutta tarkennus ja sommittelu taas vähän sinnepäin. Ihmetys oli kova, kun puhelin alkoi kilistä säännöllisesti uusista notificationeista. Tähän mennessä kuvaa on katsottu yli 11 000 kertaa ja suosikiksi se on lisätty yli sata kertaa. Mutta miksi? Olin ymmälläni. Oliko minut vihdoin löydetty?

Vinkki löytyi yhdestä kuvakommentista: Congrats on Explore !! Ja sitten vain selvittämään mikä ihmeen Explore. Kävi ilmi, että Flickr nostaa ”mielenkiintoisia” kuvia palvelun Explore-sivulle. Eli kuva oli lisätty parhaiden kuvien joukkoon. Ihan kiva! Aiheesta voi lukea vaikkapa improvephotography.com –sivulla.

Sittemmin on palattu arkeen. Esimerkiksi kuvaa Kopparnäsistä (alla) on reilussa kuukaudessa katsottu vain 65 kertaa ja se on lisätty suosikiksi kolme kertaa. No, ainakin seuraajien määrä kasvoi kivasti!

Kopparnäs. www.patrikfagerstrom.

Vastaa