Animaatio digikameralla -kurssilla

Osallistuin tyttäreni kanssa animaatio digikameralla –kurssille Helsingin työväenopistossa viime viikonloppuna. Kummallakin oli kivaa! (Lopputuloksen löydät alempaa).

Animaatio digikameralla -kurssi

Animaatio oli meille uusi tuttavuus. Pikaisen luennon jälkeen (tyttären mukaan blaa blaa –osio) oli jo aika miettiä käsikirjoitusta. Oma käsikirjoituksemme muuttui työn edetessä, mutta tarinan ydin oli nälkää valittava hahmo, jonka avuksi tulee pingviini. Siitä se sitten lähti.

Jalusta teipattiin ensin lattiaan ylimääräisten liikkeiden estämiseksi. Teknisestä puolesta kiinnostuneille mainittakoon, että kuvasimme manuaalitilassa noin aukolla 8, sekunnin valotuksella ja ISO:lla 400. Kuvakooksi valittiin pienehkö S1. Tarkennus tehtiin manuaalisesti. Pienehköstä aukosta huolimatta syväterävyysalue oli turhan kapea, eli kahdesta hahmosta toinen jäi välillä epätarkaksi.

Opettajan mukaan kuvia tarvittaisiin jopa 500, mutta ahkerasta kuvaamisesta huolimatta saimme kasaan vain 200. Toisen päivän editointivaiheessa se riitti kuitenkin aivan hyvin. Editoinnissa haastavaksi osoittautuivat kuvien saaminen oikeaan järjestykseen (emme kuvanneet aikajärjestyksessä, vaan ensin laajakuvat ja sitten kohtausten väleihin tulevat yksityiskohdat) sekä oikean nopeuden löytäminen. Tekstien ja soundtrackin lisääminen sujuikin jo paremmin.

Vaikka projekti oli teknisesti välillä vaativa, vanhemmat eivät ottaneet ohjaksia liikaa käsiinsä. 9-vuotiaskin osaa todella paljon, kunhan opastaa alkuun. Tyttäreni kuvasikin paljon ja lisäsi tekstit aikajanalle aivan itse Premiere Elementsillä.

Voimme kyllä suositella tätä kurssia! Nyt suunnittelemaan uutta pätkää…   

Vastaa